Toiminta

Toimintakausi 2017-2018

Ensimmäisellä toimintakaudellaan yhdistys pyrkii käynnistämään perustoiminnot ja perustamaan jäsenilleen suunnattua toimintaa ja palveluita.

Studio IllusiArtin jäsenet työstävät toimintakaudella ensimmäistä peliprojektia, sekä rakentavat tietopankkia pelinjohtajien tueksi.

 

Ropecon 2017

Yhdistyksen ensimmäinen toteutus on Proppinäyttely ja toiminnallinen demotila näyttelyn yhteydessä. Yhdistyspöydällä voi ostaa demotilassa käytettäviä materiaaleja, tutustua yhdistyksen toimintaan ja liittyä jäseneksi.

Kirjoittajakahvila

Illusia Ry hakee aktiivisesti tiloja säännöllisesti järjestettävälle kirjoittajakahvilalle. Syksyllä käynnistettävää toimintaa pyritään järjestämään vähintään kuukausittain. Tavoitteena on järjestää myös workshoppeja ja lyhyitä luentoja kahvilan yhteyteen.

Kurssit ja workshopit

Studio IllusiArt pyrkii järjestämään ohjattua toimintaa jäseniä ja muuta kohdeyleisöä kiinnostavista aiheista. Esimerkiksi erilaiset kirjoitusmetodit, proppausmentelmät ja projektinhallinta.

Minipelit

Tavoitteenamme on aloittaa ensimmäisen toimintakauden lopulla matalan kynnyksen pelien järjestäminen pääkaupunkiseudulla.

Pelinjohtomentorointi

Yhdistys auttaa verkostoimaan uudet pelinjohtajat vapaaehtoisten, kokeneiden konkareiden kanssa.

Jäsenedut

Jäsenedut tulevat kehittymään toiminnan mukana. Yhdistykselle haetaan yhteistyökumppaneita ja yhdistysalennuksia. Lisäksi jäsen saa:

  • Alennukset yhdistyksen omista tapahtumista
  • Mahdollisuuden tehdä tilavarauksia yhdistyksen kautta
  • Projektiyhteistyötä Studio IllusiArtin kanssa, esimerkiksi grafiikkaa, proppeja, tekijöitä. Pyrimme auttamaan kaikessa mitä meiltä keksii kysyä.

X-Con

Yhdistys ja Studio IllusiArt julkaisee tulevaisuudensuunnitelmansa X-Con 2017 tapahtumassa.

 

Studio IllusiArt

Yhdistyksen hallinnoima kollektiivi

Studio IllusiArt toimii Illusia Ry:n alaisena. Yhdistyksen toiminta on avointa, ja sen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa toiminnasta kiinnostunut ja toimintaperiaatteet hyväksyvä.

Studio on yhdistyksen sisäinen projektiryhmä, joka kehittää ja hallinnoi omia sekä sen kanssa yhteistyössä järjestettäviä pelejä ja muita projekteja. Toiminnassa tavoitellaan tehokkuutta ja ammattimaisuutta, ja tästä syystä kollektiiviin on haettava erikseen. Jäsenet hyväksytään tarpeen ja hakemuksen pohjalta.

Studion tuottamien projektien edellytetään edistävän yhdistyksen toimintaa ja tavoitteita. Ne voivat olla luonteeltaan joko tilaustyönä ulkopuolisille tuotettuja, tai lopputuotteeltaan yleisesti yhdistyksen jäsenistölle avoimia tai käytettävissä olevia.

Studion toiminnaksi voidaan lukea peliprojektit, puvustus- ja lavastusprojektit, sekä  yksittäiset tilaustyöt. Sen sijaan kehitystoiminta, tapahtumat ja yleisesti jäsenistöä ja skeneä tukeva toiminta on aina yhdistyksen yhteistä.

Studion toiminta pidetään läpinäkyvänä yhdistyksen suuntaan, eikä se voi operoida ilman hallituksen ja tarvittaessa järjestön kokouksen hyväksyntää.

 Lue lisää studiosta!